Uuden työn etsijä, älä vaivu synkkyyteen!

Uutiset viime aikoina eivät ole olleet kovinkaan valoisia. Olemme saaneet lukea ekonomistien ennusteita tulevasta taantumasta, yritysten irtisanomisista ja käynnistyvistä muutosneuvotteluista sekä toteutuneista konkursseista.

Kannattaa muistaa, että heikkoinakin talouden aikoina on aina yrityksiä, jotka menestyvät ja kasvavat. Vaikeina aikoina myös markkinaosuudet jaetaan uudelleen ja syntyy uusia yrityksiä, ehkä myös kokonaan uudenlaisia toimialoja.

Nykyisessä tilanteessa yritykset eivät mielellään rekrytoi julkisilla hauilla. Työpaikkailmoituksissa on usein vaikea kertoa tarkasti millaista osaamista tarvitaan ja mikä on yrityksen tilanne, johon uutta henkilöä tarvitaan. Massiivisen hakemusrumban sijaan halutaan löytää tehtävään oikeasti sopiva ja pätevä henkilö.

Omat verkostot toimivat tässä tilanteessa tehokkaana keinona. Aina ei omista verkostoista sopivia vaihtoehtoja löydy ja silloin turvaudutaan täsmähakuun (suorahaku).

Oma tilanne ja kiinnostus uuteen kannattaa tuoda selkeästi esille omissa verkostoissa. Suorahakukonsultteja kontaktoidessa kannattaa kiteyttää oma osaaminen selkeästi ja kertoa minkä tyyppiseen tehtävään, toimialaan ja yritykseen kokisit olevasi hyvä ratkaisu ja miksi. Eli mitä lisäarvoa toisit tullessasi.

Tsemppiä haastavina aikoina kaikille uuden työn etsijöille!