Suorahaun ehdokaskokemukset puhuttavat

Ehdokaskokemus on noussut pintaan sekä asiakasyritysten, että suorahakuehdokkaiden kanssa keskusteltaessa. On vielä jokseenkin ymmärrettävää, että ilmoitushauissa, joihin tulee satoja hakemuksia, ei kaikille hakijoille voida räätälöityjä/perusteltuja vastauksia antaa.

Suorahaussa on kuitenkin kyse aina rajatusta joukosta, joita kontaktoidaan ja tavataan henkilökohtaisesti. Osan kanssa prosessi etenee ja osan kanssa päättyy. Jostain syystä prosessista tiputeille ei muisteta/viitsitä informoida asiasta ja kertoa perusteita.

Sama valitettavasti jatkuu myös yritykselle esittelyn jälkeen. Ykkösehdokkaasta pidetään kyllä huolta, mutta muut tuppaavat unohtumaan. Ehdokkaat soittelevat sitten yritykselle suoraan ja antavat närkästynyttä palautetta hakuprosessista ja kohtelustaan.

Kyllä ehdokkaalle parempi vaihtoehto on selkeä ei perusteluineen ja mahdollisin vinkein höystettynä kuin epätietoisuudessa roikottaminen. Valitettavasti myös hakevan yrityksen maine kärsii turhaan, jos suorahakupalvelun toteuttaja ei hoida hommaansa loppuun saakka.

#suorahaku #ehdokaskokemus #tyonantajamielikuva