Kilpailu osaajista kiristyy kevään aikana

EK:n tammikuisen suhdannebarometrin mukaan jo 22 % yrityksistä kohtasi rekrytointivaikeuksia. Yritysten työllistämisaikeet myös toiselle neljännekselle ovat vahvat.

Erityisesti oikeanlaisen osaamisen löytämisen haasteet näkyvät liike-elämän palveluissa (ICT, media, konsultointi), rahoitus- ja vakuutusalalla sekä kiinteistöalalla. Digitaalisaatio, transformaatio ja datan älykäs hyödyntäminen vaativat ajantasaista osaamista, näkemystä ja kokemusta.

Kovan tason osaajilla on työpaikan suhteen varaa valita. Suorahakukonsulttina törmää siihen, että prosessin aikana ehdokkailla on usein muitakin keskusteluja käynnissä.

Asiakasyritykset taas kertovat caseistä, joissa hyvä ehdokas on löytynyt, mutta sitten on tullut muuttujia matkaan vaikka työsopimus on allekirjoitettu ja aloituspäivä sovittu. Talenteista halutaan pitää kiinni ja helposti irtisanoutumistilanteessa nykyinen työnantaja on valmis tarkistamaan työnkuvaa ja kompensaatiota.

Perusteellisella suorahakuprosessilla varmistetaan, että vaihtoehtoja on riittävästi mahdollisten yllättävien käänteiden varalle. Hakuprosessi kannattaa viedä läpi myös tehokkaasti, sillä pitkittyessä asiat mutkistuu...

#suorahaku #rekrytointi #directsearch #executivesearch